Pärnu mnt 28, Tallinn 10141  Tel +372 644 5119  info at fennougria dot ee

Projekt "Soome-ugri maitsed"


Oktoobrikuus kutsuvad kultuuripärandi aasta toimkond ja MTÜ Fenno-Ugria Asutus Eesti koole üles uurima ja proovima meie hõimurahvaste kireva köögi retsepte.

Kooli valitud oktoobrikuu päeval kutsume koole, koolikokkasid ja toitlustusettevõtteid üles pakkuma koolisööklas soome-ugri menüüd. Samuti võiksid õpilased koos õpetajatega valmistada soome-ugri toite tööõpetuse või kokanduse tundides.

Projektiga "Hõimupäev koolisööklas" on oodatud liituma kõik Eesti koolid – nii väikesed kui ka suured, nii maal kui ka linnas. Osaleda on võimalik lastel, lapsevanematel, õpetajatel, koolikokkadel ja toitlustusfirmadel.



MTÜ Fenno-Ugria Asutuse kutsel on Eestis külas kokad Anastassia Mišarina Komimaalt Sõktõvkarist ja Nadežda Kalmõkova Karjalast Petroskoist.


Neljapäeval, 17. oktoobril on pildil olevad kokad oma oskusi jagamas Tartus Maitseelamuse Kojas (Lutsu 3). Registreerimine: maitseelamuse.koda@gmail.com või 53934648. Osavõtutasu 10€.

Reedel, 18. oktoobril kell 15.00–18.00 on kokad Pärnu Loodus- ja Tehnikamajas. Osavõtutasu 10€. Registreerimine: ave@sytevaka.ee, 5227152

 


Hõimukuul valiti veebimängu käigus
KÕIGE MÕNUSAM UGRIMUGRI MAITSE

 

Et retsepte paremini tundma õppida ning need läbi katsetada, toimusid teabepäevad projektiga liitunud koolide kokkadele ja õpetajatele:
12. septembril kell 15.00 Tartu Maitseelamuse Kojas (Lutsu 3);
17. septembril kell 14.30 Väimela kutsehariduskeskuses;
19. septembril kell 15.00 Pärnu kutsehariduskeskuses;
27. septembril kell 15.00 Tallinna rahvaülikoolis

Hõimupäeva koolisööklas toetavad kultuuriministeerium ja EV95. Projekt kuulub ka Kultuuripärandi aasta 2013 ürituste hulka.

Lisainfo: Ljudmila ja Aivar Ruukel
Soome-ugri maitsed Facebookis

Slaidid: Hõimupäev koolisööklas

Kultuuripärandi aasta 2013


Retseptid

Seto külmsupp
Liivi munapuder

Vadja kalasupp
Thumbnail

Vadja kruubipuder mustikatega
Vepsa seened kartuliga
Vadja kurgisalat

Karjala mustikad rukkileivaga