Pärnu mnt 28, Tallinn 10141  Tel +372 644 5119  info at fennougria dot ee

Hõimutoidu töötuba 22.03 Obinitsas


Pühapäeva, 22. märtsi keskpäeval algab Obinitsa Seltsimajas soome-ugri söögi õpituba, kus udmurdi, vepsa, mari ja seto meistrid õpetavad oma rahva toitude valmistamist.

Udmurdi kööki tutvustab Ljudmila Ruukel. Koos valmistatakse pelmeene ja Zurinski salatit. Osalema on oodatud nii emad kui tütred, Ära ei saadeta ka isasid või poegi.

Pelmeenid on oma nimetuse saanud udmurdi ja komi keeltest (пель – kõrv, нянь – leib). Eesti keeles võiksime siis öelda kõrvakujuline leib. Ehkki pelmeenitaolisi toitusid leidub mitmetel maailma rahvastel, viitab nimi sellele, kust pelmeenid pärinevad.

Ljudmila Ruukel on pärit Põhja-Udmurtiast ja lapsepõlvest saadik kodus pelmeene valmistanud. Pelmeenide täidised on erinevad, näiteks lihast, kartulist, seentest, kodujuustust, kapsast jne.

Osalemine on tasuta.
Töötuba toetab Kultuuriministeerium